campionatul national de karting - etapa a 5-a

18 septembrie 2017
Campionatul National De Karting - etapa a 5-a

În weekendul recent încheiat, Rareș Stan (Mini ROK) și Dragoș Simion (Senior Max) au evoluat pentru clubul nostru în penultima etapă a campionatului național, pe circuitul Speed Park din Bacău.

Rareș a început ziua de sâmbătă printr-o clasare pe 5 în antrenamentele libere, apoi a muncit să revină pe această poziție în urma antrenamentului cronometrat și a celor două manșe de calificare. Cea de-a doua manșă l-a văzut progresând șapte poziții în doar șase tururi. Prima finală a adus o clasare pe 6, apoi a urmat o ultimă cursă foarte bună, încheiată pe cea de-a treia treaptă a podiumului. Chiar dacă nu s-a stabilit ierarhia finală a clasei din cauza unor contestații ce-i vizează pe alți concurenți, Rareș și-a atins obiectivul, devansându-i la Bacău pe cei aflați pe 3 și 4 în clasamentul general.

Dragoș Simion a fost unul dintre cei doi piloți ai clasei sale care a coborât sub 57 de secunde pe turul de circuit încă din antrenamentul cronometrat. Întregul weekend a stat sub semnul poziției secunde, ocupate în ambele manșe calificative de sâmbătă, dar și în cele finale de duminică. În mod paradoxal, acordarea retroactivă a punctelor pentru un adversar ce rulase cu wild-card l-a trimis pe 3 la general pe pilotul nostru, însă el poate reveni în ultima etapă pe locul secund, de care-l despart doar 4 puncte. Ascendentul moral este de partea lui Dragoș, care l-a învins în ambele manșe de la Bacău pe concurentul bulgar cu licență românească.


 

Alte Stiri