David Șerban câștigă etapa Time Attack Bulgaria de la Motor Park Romania

David Șerban a dovedit încă o dată că decizia de a trece de la karting la auto a fost una inspirată la finele săptămânii trecute când s-a impus în cea mai disputată categorie în cadrul etapei a treia a campionatului Time Attack Bulgaria ce a fost găzduit de circuitul Motor Park Romania. 

Etapa a treia a campionatului Bulgariei de time attack a fost prilejul pentru ca David Șerban și echipa Willi Motorsport să treacă printr-o listă lungă de teste pe pistă și pentru ca pilotul în vârstă de doar 14 ani să continue să-și îmbunătățească performanța la bordul Ginettei G40 GT5. Mașina, care concurează și în Romanian Endurance Series sub umbrela Carbogaz Racing, l-a însoțit pe David și către o clasare pe poziția a doua la general în etapa din campionatul autohton de turisme în ziua de sâmbătă.

Ulterior, duminică, echipa s-a bucurat de șase ore de track time pe care l-au folosit pentru a testa diverse setări și nu numai. Campionatul Time Attack Bulgaria oferă un pachet atractiv pentru participanți prin prisma faptului că ai la dispoziție mult timp pentru a înșira tururi de pistă, fiecare etapă fiind compusă din două sesiuni a căte trei ore fiecare. În aceste șase ore poți parcurge câte tururi vrei și, în final, se iau în considerare doar cele mai bune trei tururi pentru a se stabili ierarhia finală.

Un total de 43 de de mașini împărțite în 11 categorii s-au prezentat la Motor Park, Ginetta lui David alergând în categoria M2, a doua cea mai populată cu opt mașini înscrise. Printre aceștia s-au regăsit și Octavian Drăgan sau Alex Roșiu, bine familiarizați cu pista din Dâmbovița după atâtea și atâtea etape de ROTAC. În ciuda experienței net superioare a celor doi, David a fost mai rapid, reușind un tur-etalon în 1:58.778 cu care s-a impus la clasa M2 la care primii patru piloți au fost despărțiți de doar 0,979 secunde. Deși acesta nu este cel mai rapid tur cronometrat vreodată de fostul kartist cu a sa Ginetta, ceea ce iese în evidență este faptul că timpul a fost reușit în turul cu numărul 43 dintr-un total de 60 de tururi bifate de-a lungul celor șase ore.

Asta în condițiile în care pneurile nu au fost noi la începutul zilei de duminică, ele fiind folosite și sâmbătă. Abia la finele zilei echipa a schimbat pneurile, însă trecerea a fost prijeluită de venirea ploii ce i-a permis lui David să guste și din circumstanțele rulării cu pneuri de pistă udă. În afară de asta, echipa a testat mai multe setări la suspensii, amortizoare, unghiul de fugă al roțiilor și multe altele – toate în căutarea unui setup cât mai confortabil căci se apropie etapa a treia a Romanian Endurance Series și, în plus, David țintește participarea în etapa a patra din ESET V4 Cup de la Slovakia Ring (17-19 august).  Trebuie spus și că echipa nu a întâmpinat vreo problemă de natură tehnică pe parcursul celor două zile de concurs, în contrast cu alți concurenți la time attack care s-au văzut nevoiți să-și facă bagajele mai devreme după ce motoarele i-au lăsat la greu.