24H Barcelona: Porsche Team Herberth – 3 victorii la rând

24H Series se apropie de finalul acestui sezon, cele 24 de ore de la Barcelona disputate weekend-ul trecut fiind penultima etapă din 2016 iar, ca și la Paul Ricard și Zandvoort, victoria a revenit celor de la Precote Herberth Motorsport care mărșăluiesc autoritar prin această a doua jumătate de stagiune cu al lor 991 GT3-R.

Barwell Motorsport a plecat din pole position cu Lamborghini-ul Huracan #52 însă o serie de probleme la sistemul electric au necesitat reparații îndelungate în prima parte a cursei, șase tururi fiind prețul plătit de echipa britanică. Până la jumătatea cursei, Jeroen Bleekemolen și coechipierii săi reușiseră să recupereze un tur în raport cu 991-le GT3-R #911 al Precote Herberth care avusese, până la acel punct, o cursă fără de incidente.

Corvette-ul RWT a condus la SP2 înainte de a da de probleme tehnice
Corvette-ul RWT a condus la SP2 înainte de a da de probleme tehnice

Nu același lucru s-ar putea spune și despre Scuderia Praha, Ferrari-ul 458 al echipei din Cehia ocupând poziția a doua după 12 ore de cursă dar cu un deficit de două tururi în raport cu liderul. Timpul pierdut se datorează unor probleme la sistemul de realimentare care a costat echipa mai multe opriri în plus la boxe. Pe trei s-a aflat bătrânul SLS al Hofor Racing, mașina cu numărul 10 fiind în fruntea clasamentului clasei A6-Am și venind în Spania din poziția de lider al clasamentului general.

Lucrurile au luat o turnură urâtă pentru Scuderia Praha în timpul nopții, mașina #11 fiind implicată într-un accident în jurul orei 2:00 a.m. care a scos-o din cursă. Matteo Malucelli era la volan când a lovit 991-le #62 MSG Motorsport și BMW-ul #25 DUWO Racing pe linia de start/sosire. Probleme au lovit și ocupantul poziției a treia la borna celor 12 ore, Mercedes-ul Hofor Racing pierzând victoria în A6-Am din cauza unor probleme la alternator.

Hofor a pierdut victoria la A6-Am din cauza unor probleme la alternator
Hofor a pierdut victoria la A6-Am din cauza unor probleme la alternator

Liderii 991 la jumătatea cursei, echipajul #78 MRS GT Racing a avut și el parte de incidente în a doua parte a competiției, Espenlaub, Putman, Foster și Maassen fiind scoși din lupta pentru victorie, după ce conduseseră clasa pentru 21 de ore, de probleme la cureaua de transmisie care a cedat. Astfel, echipajul APO Sport #68 a triumfat în categoria 991.

Problemele Hofor Racing și Scuderia Praha au ajutat Barwell Motorsport să revină, într-un final, pe poziția a doua la general, aceasta fiind și poziția pe care Huracan-ul plecat din pole a terminat, deși la șase tururi în urma mașinii Precote Herberth care a bifat al treilea succes stagional la rând.

14188302_884315548368223_5976761468078309516_o
Clasa SP2 a fost trecută în contul echipei Icer Brakes

Spirit of Race a terminat pe poziția a treia la general, echipajul #53 triumfând astfel la A6-Am, decalajul față de ocupanții primei poziții fiind de 18 tururi, aceștia completând 662 pentru a se impune.

Finala sezonului 24H Series va avea loc pe Autodromul de la Brno unde va avea loc Epilogul de 24 de ore la jumătatea lui octombrie.

Rezultatele complete aici

Sursă foto: 24H Series