24H Series Red Bull Ring: Herberth Porsche revin la vârf

Herberth Motorsport și-au revenit după abandonul de la Mugello și s-au impus cu al lor Porsche la prima vizită a 24H Series pe Red Bull Ring, Lamborghini și Renault ocupând celelalte trepte ale podiumului clasamentului general.

Prima ediție a 12h of Red Bull Ring a reprezentat o întoarcere „la normal” pentru Herberth Motorsport care, după abandonul cauzat de probleme la sistemul electric din etapa a doua, au revenit pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Echipajul format din Daniel Allemann, Robert Renauer și Alfred Renauer a bifat o cursă fără probleme pentru a se impune cu un avans comfortabil de cinci tururi în fața Huracan-ului #963 al Grasser Racing Team. Acesta din urmă s-a impus însă la A6-Am, în fața Renault-ului GP Extreme #27 care a terminat pe ultima treaptă a podiumului clasamentului general.

Saker-ul TDi a fost o prezență inedită și învăluită în fum!
Saker-ul TDi a fost o prezență inedită și învăluită în fum!

Hofor Racing au terminat pe patru la general, respectiv locul trei la A6-Am în timp ce Top 5-ul a fost completat de 991-le GT3-R al Forch Racing care s-a clasat pe doi la A6-Pro. Singurul Mercedes-Benz adus de SPS Automotive s-a clasat pe poziția a șaptea la general, loc care i-a adus un podium la aceeași clasă A6-Pro.

Celălalt Lamborghini al Grasser Racing, anume #964, a fost înscris la A6-Pro și s-a aflat în frunte după consumarea primei părți a cursei, adică după trei ore și jumătate din cele 12 programate. Mașina a abandonat însă în ziua de sâmbătă când, după alte aproape trei ore de cursă, motorul a cedat. Lista abandonurilor a fost apoi completată și de Ferrari-ul Scuderia Praha #11 care s-a impus în etapa anterioară din Italia. 488-ul GT3 a rămas fără frâne și a intrat în cauciucurile din exteriorul virajului Remus, printr-un accident ieșind din cursă și AMG GT3-ul IDEC Sport. De probleme au fost loviți și germanii de la Car Collection, două dintre R8-urile lor abandonând.

Team Altran Peugeot au debutat cu victorie noile lor 308 Racing Cup înscrise la categoria TCR
Team Altran Peugeot au debutat cu victorie noile lor 308 Racing Cup înscrise la categoria TCR

B2F Competition s-a impus la SP2 în timp ce un alt 991 Cup, anume cel al PROsport Performance cu numărul 85, s-a impus în categoria 991. Team Altran Peugeot s-a impus la TCR chiar la debutul noilor lor 308 RC. Audi-ul TT-RS al Besaplast Racing a fost primul în clasa SP3-GT4 în timp ce Pfister Racing s-a impus la A3, Seat-ul lor fiind singura mașină înscrisă în această categorie. La A2, unde la Mugello erau trei mașini printre care se număra și efortul Endurance Team Romania, de această dată nu s-a prezentat niciun echipaj.

Rezultate complete aici

Sursă foto: 24H Series