24h Series: Endurance Team Romania debutează la Mugello

La final de săptămână, Endurance Team Romania va debuta la Mugello ca prima echipă autohtonă care concurează într-un campionat internațional. 24H Series, campionatul ales de români, va găzdui, pe lângă Toyota îmbrăcată în drapelul național, peste 50 de mașini, de la turisme la modele de clasă GT3.

După o perioadă de pregătire îndelungată, Endurance Team Romania este gata de debut. Ultimele luni au fost pline pentru echipă care a luat foarte în serios această participare. Intersezonul a inclus atât numeroase teste cu Toyota GT86 CS-V3 pe circuitul Motor Park Romania, cât și participări ale piloților echipei în curse de anduranță peste Ocean. Toată munca se va vedea pe pistă în zilele de 17 și 18 martie când se va desfășura cursa, în două segmente. Vineri se va rula timp de patru ore, între 15:00 și 19:00, ora României. După terminarea acestei primei părți, mașinile vor fi parcate în Parc Ferme urmând să revină pe traseu a două zi, sâmbătă, pentru disputarea celor opt ore rămase, între 11:00 și 19:00.

Dubai a fost scena primei victorii din stagiune pentru Herberth Motorsport

Toyota Endurance Team Romania va concura în clasa A2, aceasta împărțind pista cu alte 53 de mașini cu piloți din 21 de țări. Clasa cea mai populată va fi A6 unde vor alerga mașinile de GT3, împărțite între A6-Pro și A6-Am. Distincția se va face, în cazul echipelor care nu și-au ales deja sub-categoria, pe baza timpilor din antrenamente, calificări și a celor prognozați pentru cursă. Pe lângă cele 18 GT3-uri, dintre care ies în evidență Corvette-ul V8 Racing, învingător la Mugello în 2015, și Porsche-le Herberth Motorsport, învingător anul trecut, vor mai fi prezente și multe mașini în categoria SP3-GT4. Clasele SPX, SP2 și 991 Cup vor completa paleta largă de GT-uri în timp ce TCR și A2 sunt alături de A3 printre clasele destinate turismelor. Dintre acestea, iese țn evidență categoria modelelor construite pe specificație TCR unde, pentru prima dată, vor fi prezenți patru constructori: Audi, Honda, Peugeot și Seat.

24H Series are acum și o secțiune dedicată

Astfel, toate ingredientele sunt prezente pentru o prima cursă spectaculoasă și, sperăm noi, încununată cu succes pentru Endurance Team Romania. Parcursul echipei românești în a doua etapă a 24H Series va putea fi urmărit live pe site-ul echipei unde cursa va fi transmisă în integralitate.