Românii confirmă programele internaționale pentru 2018

Veștile bune vin pe bandă rulantă în aceste zile, în care Petru Florescu, Răzvan Umbrărescu și Endurance Team Romania ne asigură de prezențele românești pe marile circuite europene.

Pregătirile pentru noul sezon din Euroformula Open sunt deja avansate, acest campionat derulându-și testele încă de la mijloc de februarie, la Barcelona, Paul Ricard și Jerez. Patru echipe s-au prezentat la prima reuniune în weekendul recent încheiat: Carlin, Drivex, Fortec și Teo Martin. Pentru britanicii de la Fortec a rulat și Petru Florescu, acesta reușind al doilea timp în cele două zile de teste. Mai mult, gruparea a confirmat faptul că pilotul român va rămâne alături de ei pentru sezonul complet din Euroformula Open, care va începe la mijloc de aprilie la Estoril. Calendarul are și în acest an 8 etape, cea mai accesibilă pentru fanii români fiind deplasarea de la Hungaroring, în luna iulie. Este al treilea an în care Florescu evoluează în această competiție, în care a concurat pentru Teo Martin, Campos și, începând cu jumătatea lui 2017, Fortec.

A fost dat publicității comunicatul formației RN Vision STS, în care se confirmă prezența lui Răzvan Umbrărescu în seria europeană GT4 pentru al doilea an la rând. El va face pereche în continuare cu Gabriele Piana, ambii fiind acum cotați de către FIA drept piloți Silver. Marea noutate o reprezintă schimbarea materialului de concurs, echipa lui Marek Zuchowski făcând trecerea de la Porsche Cayman la noul BMW M4 GT4, testat intensiv în această perioadă. Anul trecut, Umbrărescu a fost vicecampion al categoriei Pro-Am, iar acum se va lupta la cea mai disputată categorie a campionatului, Silver Cup, de-a lungul celor șase etape programate.

Endurance Team Romania a prezentat în ianuarie la Autosport International Show din Birmingham noua mașină ce va fi înscrisă în 24h Series cu program parțial în 2018 și complet în stagiunea următoare. Ginetta G55 GT4 Evo 2017 urma să debuteze în cadrul seriei Creventic în luna mai, în cursa de 12 ore de la Imola, urmând ca apoi să concureze timp de 24 de ore în luna septembrie, la Barcelona. Noutatea o reprezintă anticiparea acestei implicări internaționale odată cu prezența la Navarra pe 22 aprilie, într-o etapă de 12 ore din cadrul aceluiași campionat. Echipa tehnică se va bucura de experiența inginerului Andrei Filep (GT Masters, 24h Nurburgring în ultimii ani), iar la comenzile Ginettei vor fi Fabrizio Broggi și Sergiu Nicolae.