Weekenduri pline de acțiune pe circuit în 2016

După un prim sezon de tatonări, cele mai de succes inițiative din sfera curselor de circuit s-au coagulat pentru a oferi în 2016 concepte mixte de racing, menită să fie cât mai atractive pentru piloți, sponsori și publicul spectator.

Willi Motorsport, Smart Driving Series și ROTAC anunță asocierea pentru 2016, în vederea unui program conjugat de întreceri sportive pe circuitul MotorPark România. Astfel, sezonul competițional următor va conține două formate compacte de weekenduri, după cum urmează:

– Turisme + Formula Predator’s
– Anduranță + ROTAC

Meetingurile de turisme, în număr de 5, se vor disputa în compania primului campionat românesc de monoposturi, Formula Predator’s. Aceste monoposturi entry-level de origine italiană au fost importate de către Smart Driving Series, structura patronată de Andrea Fogliazza dovedind astfel continuitate în sprijinirea tinerilor ce vor să-și înceapă cariera de pilot. Susținerea venită din partea uzinei producătoare a făcut ca, încă din primul an, să se poată integra o etapă românească în campionatul european rezervat modelelor Predator’s. Această etapă va avea loc pe 20-22 mai. Turismele revin în aceeași configurație de clase (Lupo și Logan). S-a propus ideea unei grile comune, mai numeroase, urmând ca ierarhiile să se întocmească separat, la fel ca în 2015. Posibilitatea organizării unei clase Open se menține, în funcție de interesul manifestat de concurenți.

Etapele de anduranță vor fi mai numeroase în 2016, după succesul cursei inaugurale de la finele actualei stagiuni. Astfel, se vor organiza trei astfel de întreceri de lungă durată, acestea urmând să se dispute în aceleași weekenduri cu seria de time attack ROTAC, ce și-a dovedit profesionalismul în primul an. Sâmbăta vor avea loc manșele ROTAC, iar duminica programul de anduranță. Calendarul ROTAC va mai planifica o etapă independentă, în luna august.

O expansiune remarcabilă va avea și disciplina care pregătește viitorii piloți de turisme și anduranță. Autoslalomul va avea în 2016 un calendar mai divers și mai atractiv pentru public, de vreme vor apărea în calendar două etape urbane, la Constanța (Maritimo) și în capitală, în parcarea Băneasa Shopping City. Aceste locații au fost deja gazde ale mașinilor de competiție în cadrul Motul Motorsport Events, concept care va face în 2016 tranziția de la demonstrații la o competiție de îndemânare propriu-zisă. Nu vor lipsi din calendarul de la autoslalom destinațiile deja tradiționale – Bacău și MotorPark.

Calendar Turisme + Formula Predator’s

1. 26-27 martie
2. 20-22 mai (etapa europeană Predator’s)
3. 16-17 iulie
4. 3-4 septembrie
5. 22-23 octombrie

Calendar Anduranță + ROTAC

1. 9-10 aprilie
2. 11-12 iunie
3. 27-28 august (doar ROTAC)
4. 1-2 octombrie

Calendar Autoslalom

1. Constanța – Mall Maritimo (mai)
2. MotorPark – 15 iulie
3. București – Băneasa (septembrie)
4. Bacău / MotorPark (octombrie)